Allt snabbare datorer

Det ställs idag mycket mer krav på datorer än vad det har gjorts förut, dels för att mer avancerad användning av datorer av privatpersoner har ökat men även för att mjukvaran har blivit alltmer krävande. Idag kan personer på sina datorer rendera filmer, redigera massiva bilder och till och med använda sina datorer som bärbar musikstudios – men allt detta kräver en hel del av datorn vilket har lett till att marknaden har expanderat. Snabba och kraftfulla datorer är, inte helt oväntat, dyrare än sådana som i folkmun kallas för ”surfdatorer” eller helt enkelt ”persondatorer”. Dessa datorer är oftast väldigt billiga och klarar precis av att surfa på nätet och använda sig av dagliga program såsom Word, Excel och andra standardprogram medan mer avancerade datorer som lätt kan klättra upp till priser över tiotusen kronor lämpar sig för spel och mer tunga program.

En väldigt positiv variabel i det hela är dock att även datorer som i jämförelse klassas som slöa och dåliga faktiskt har en bättre prestanda än vad ryktet påstår. Tekniken måste förstås gå framåt på alla plan, och även om så persondatorer främst lämpar sig för generell användning så är det inte helt omöjligt att för ett par tusenlappar få en dator som klarar något simplare spel och även bildredigerarprogram som man skulle kunna tro egentligen kräver mer.

Vad för dator söker du?
I slutändan så handlar det om vad du som konsument är ute efter. Är du inte intresserad av spel eller att köra avancerad programvara så kan du lätt hitta datorer för bara ett par tusenlappar medan du som är mer erfaren och vet vad du vill ha kan hitta allt snabbare datorer för även där ett dyrare men fortfarande rimligt pris med tanke på prestandan.asus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *