En teknikslavs bekännelser

Jag har gått och blivit en teknikslav som alla andra utan att jag har märkt det. Det börjar med de uppenbara behoven som av en mobiltelefon och en dator men sedan kan man ju tycka att det kan räcka där. Självklart ska man ha en TV också och när man blir tillräckligt slö kanske man vill ha en i sovrummet också. Men varför ska man köpa en till TV när man kan köpa en surfplatta?

Så, jag kan nu titta på film på något som liknar ett oböjligt papper med kretskort i, socialisera utan att behöva träffa en enda människa och aldrig behöva gå utanför dörren för att handla eller sköta bankärenden. Det är möjligt att de här inte är kriterierna för att vara teknikslav. Kanske är det snarare tekniken som är slav till mig? Jag har inte riktigt klurat ut vilket som gäller.

Snygga skal till din Iphone
Jag har, som många andra, en iPhone också; en liten allt-i-allo som jag gärna umgås med. Mina funderingar kring teknikslaveriet uppstod när jag började känna ett intensivt behov av att byta skal på min mobil. Det var slitet och kändes småtråkigt och jag tänkte att det ju skulle kunna vara roligt att uppdatera den lite grann. Så med hjärtats lust började jag skumma igenom innehållet på www.iphonskalsverige.se och hittade inte mindre än fyra skal och ett iPhonefodral som jag köpte och numera använder för ombytes skull.

Jag vet inte hur stor del av mitt manickbegär, köp av surfplatta, skal och en tämligen ny dator, som är ett hälsosamt svar på faktiska behov och hur mycket av det som är slaveri. Man kan ju konstatera att mitt hem ser ganska prydligt ut med platta teknikprylar och att min iPhone ser stilig ut när vi går ut. Jag vet inte om det alltid behövs så mycket mer än så när man kan kolla på film i sängen och shoppa mat i vardagsrummet. Är jag en slav så har jag det nog ganska bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *